Sağlıklı ve lezzetli bir vegan tarifi denemek isteyenlerdenseniz avokadolu vegan trüf tarifini mutlaka denemelisiniz. Tarif için haberimize göz atabilirsiniz…
VEGANLAR PROTEİNİ NEREDEN ALIYOR?
Besleme programlarında yumurta olmadığı için protein alamadıkları şehir efsanesi. Veganların beslenme programların da kurubaklagiller, yağlı tohumlar, tahıllar ve sebzeler var. Bir kupa kuru baklagil yaklaşık olarak 16 g. protein içeriyor. Bu sayede protein eksikliği yaşamıyorlar.
VEGAN TARİFLER
Günümüz de vegan beslenen birçok insan var. Bu sayede çevremizde ki cafeler ve restauranlar da vegan seçenekler fazlasıyla artmış durumda. Günümüzde vegan besinlere ulaşabilmek çok daha kolay. Sizler için avokadolu vegan tarifimizi bir araya getirdik…
AVOKADOLU VEGAN TRÜF
MALZEMELER
- 150 gram bitter çikolata (isteğe göre sütlü çikolata kullanabilirsiniz)
- 100 gram civarında olgunlaşmış avokado içi
- 1,5 çorba kaşığı sıvı bal (25 gram)
- Küçük limonun kabuğu rendesi (isteğe göre vanilya, tarçın, kahve, portakal kabuğu rendesi veya dilediğiniz meyve rendelerini de kullanabilirsiniz)
Üzeri için
- Kakao, hindistan cevizi tozu, fındık, fıstık, ceviz içi
NASIL YAPILIR?
Çikolatayı bıçakla ezip, benmari usulü eritin.
Çikolata biraz soğuyunca bal ekleyip karıştırın. Sonra ezilmiş avokado ekleyip karıştırın.
En son istediğiniz aromayı katıp, tekrar karıştırın ve streç filmle kaplayıp 1 saat buzluğa bırakın.
Trüf karışımınız donuk olmamalı. Küçük parçalara ayırarak hızlıca yuvarlayıp, kakaoya ya da istediğiniz kuruyemiş tozuna bulayın.
Servis tabağına koyup, streç filmle kaplayın ve birkaç saat buzdolabında soğutun. Trüfünüz hazır!
Trüflerinizi saklama kabına koyup, buzlukta muhafaza edip, dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz.