Çay saatlerinizde de akşam yemeği sonrasında da farklı bir alternatif olacak bu muhteşem lezzeti mutlaka denemek isteyeceksiniz. Enerjinizi ikiye katlayacak bu şahane lezzetin nasıl yapıldığını siz de merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. Peki bal helvası nasıl yapılır? İşte tarifi.
BAL HELVASI TARİFİ
MALZEMELER:
250 gram tereyağı, 500 gram un, 200 gram pudra şekeri, 200 gram susam, 200 gram fındık, 200 gram badem,1 çay kaşığı tarçın, 1 su bardağı bal
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı antep fıstığı(toz)
HAZIRLANIŞI:
Bir tavaya tereyağı ve unu koyun pembeleşinceye kadar kavurun ve ocaktan indirin.
Ocaktan indirdiğiniz kavrulmuş unu büyük bir kaba aktarın. Bu süre zarfında yağ üste çıkabilir bu normal bir durumdur.Kaseye aldığınız kavrulmuş unun üstüne pudra şekeri, susam, fındık, badem, tarçın ve balı ilave edip karıştırın. İyice hamur kıvamına gelmesi için yoğurabilrisiniz. Ele yapışmayan hamur kıvamına gelen karışımı yayabileceğiniz bir kalıba derin ve dikdörtgen çubuklar gibi eşit kesin.İsterseniz soğuduktan sonra ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Sunum sırasında üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.