Asitli içeceklerin sofralardan yavş yavaş kaldırılması ile yerini daha sağlıklı bir içecek olan şerbetler aldı. Peki siz şerbet yapmayı biliyor musunuz? İşte şerbet tarifi.
REYHAN ŞERBETİ
Malzemeler
1 demet reyhan
1 bardaktan az şeker
1 limon suyu
Çubuk tarçın
Gül suyu
Yapılışı
Reyhanları temizledikten sonra derin bir kaba alın. Şeker, limon suyu ve tatlandırmak istediğiniz diğer malzemeleri üzeirne ilave edin. Üzerine kaynamış su katarak yaklaşık 1 buçuk saat dinlenmeye bırakın. Ardından süzerek servis edeilirsiniz.
KAVUN ŞERBETİ
Malzemeler
125 gram bal
300 gram kavun
1 çay bardağı şeker şurubu
1 limonun suyu
1 çay kaşığı zencefil
2 litre su
2 dal defne yaprağı
Yapılışı
Serinleten kavun şerbeti için kavunu dilimleyin. Bal ve suyu mikserde güzelce ezilinceye dek çırpın. Defne yaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ekledikten sonra kaynatın. Soğuttuktan sonra süzün ve servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.