Patates püresi yaparken bu pratik noktalara dikkat ederseniz lezzetini arttırabilirsiniz.
Patates püresi yaparken bu pratik noktalara dikkat ederseniz lezzetini arttırabilirsiniz.
Patates püresi için doğru patates türlülüğünü seçmek anahtardır. düşük nişasta içeriğine sahip patates çeşitlerinden tercih ederseniz, sütü emmesi zor olabilir.
Makarna gibi, patatesleri haşlayacağınız suyun içine tuz katabilirsiniz. patatesler haşlanma esnasında tuzu emecektir.
Patateslerinizi haşlamaya başlarken tencere içine sıcak su eklemeyin. sıcak su patateslerin dış yüzeylerinin hızlı pişmesine, içinin ise diri kalmasına sebep olur.
Tereyağı ve krema, patates püresi için kritik öneme sahiptir. doğruca buzdolabından aldığınız tereyağ veya kremayi doğrudan olarak sıcak patateslerin içine koymayın.