Adı fazla duyulmayan fakat lezzetiyle fark yaratan yemeklerden birisi olan Hengel tarifi ve malzemeleri merak edilen yemek tarifleri arasında yer alıyor. Orta Asya ve Kafkasya kültürüne ait yemeklerden birisi olan Hengel (Hıngel Mantısı) aynı zamanda Çerkez Mantısı olarak da biliniyor. Peki En güzel ve lezzetli hengel Nasıl yapılır?
En güzel ve lezzetli hengel nasıl yapılır?
En lezzetli ve pratik hıngel mantısı malzemeleri ve tarifi şu şekilde:
Malzemeler
Hamur için
2 bardak un
1 bardaktan biraz az ılık su
Tuz
İç malzemesi
200gr kıyma
2 orta boy patates
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
İsteğe göre Pulbiber, karabiber, kuru nane
Üzeri için
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası
Tarif
Una su ve tuzu ekleyip elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Ardından 20 dakika bekletin. Haşlanmış patatesleri ezin, baharat, tuz ekleyin. Dinlenmiş hamuru oklavayla açın, küçük bir bardakla yuvarlaklar yapın, üzerine patatesleri küçük küçük koyun, sonra da bohça gibi ya da poğaça gibi kapatın.
10 bardak suyu tencerede kaynatın, içine çok az yağ ve tuz koyun. Kaynayınca içine mantıları atın 6-7 dakika kaynasın. Bir tavaya zeytinyağı, baharat koyun mantıları atın içine döndürün.