Çay saatlerinin yanında yiyebileceğiniz enfes bir lezzet olan bu kurabiye tarifini denemek için sabırsızlanacaksınız.
ELMALI TARÇINLI KURABİYE
MALZEMELER:
1,5 su bardağı yulaf unu,1 su bardağı ceviz içi(çekilmiş)1/2 su bardağı hindistan, cevizi,1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1/2 su bardağı kuru üzüm,2 adet orta boy elma,1 adet yumurta,4 yemek kaşığı bal
HAZIRLANIŞI:
Yulaf unu, ceviz içi, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve tarçını bir kaseye alarak iyice karıştırın. Kuru üzümü önce blenderden geçirin. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra çekirdekli kısımlarını ayırıp çok kısa süre blenderden geçirip parçalayın. Üzümü, elmayı, yumurta ve balı bu karışıma ilave edin yoğurun. Hamura istediğiniz gibi şekil vererek pişirme kağıdı olan tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek fanlı ayarda 5 dakika daha pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.