Özellikle kalp hastalığının riskinin azaltılması için kullanılması önerine yulaf ezmesi bunun yanı sıra diyette olanlar ve spor alışkanlığı olanlar tarafından tüketilmektedir. Yulaf ezmesini tatlandırmak için birçok tarifler vardır bunlardan birisi de elmalı yulaf lapasıdır. İnternet üzerinden sıklıkla araştırılan elmalı yulaf lapası tarifi için detaylar haberimizde yer almaktadır. Elmalı yulaf lapası nasıl yapılır, malzemeler nelerdir?
Elmalı yulaf lapası tarifi için malzemeler
1 kırmızı elma (yeşil elma kullanırsanız 1 tatlı kaşığı bal)
1 tatlı kaşığı tarçın
4-5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1, 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı chia tohumu
İsteğe göre kuru meyveler
Elmalı yulaf lapası tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle elmaları rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Rendelenen elmaları tencereye alarak üzerine tarçın, yulaf ezmesi ve süt eklenerek 4-5 dakika ocakta pişirilmeye bırakılır. Ocaktan alınan karşımın üzerine chia tohumu ekleyerek karıştırın. Soğuyan elmalı yulaf lapasını afiyetle tüketebilirsiniz.