Sabah kahvaltılarında ağzımız tatlansın diye finalde yemeyi sevdiğimiz reçelleri türlü çeşit meyvelerle yapmaya ne dersiniz? İşte sofraların ve kızarmış ekmeklerin üstüne sürülecek ve afiyetle yiyebileceğiniz tatlı mı tatlı elma reçeli tarifi
ELMA REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER:
2 kilogram elma,4 su bardağı şeker,1 adet limon suyu
HAZIRLANIŞI:
6 adet elmayı, yarım ay biçiminde dilimleyin. Ölçülü şeker ile ve 1 yemek kaşığı limonla güzelce ovun. Ocağa koymadan önce 2-3 saat bekletin. Kaynayana kadar karıştırmadan pişmesini sağlayın. Kaynayınca içine limon suyunu sıkın ve 5 dakika süre ile daha kaynatın. Kavanozlara koyun ve soğuyana dek oda ısısında bekletin. İşte elma reçeli yapması bu kadar.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.