Kuşbaşı et ile yapılan enfes elbasan tavayı evde yapmak istiyor ve tarif arıyorsanız, bu tarif tam da size göre! Yapacağınız elbasan tavaya herkes bayılacak. Geleneksel yemekleri yapmayı sevenlerdenseniz, bu tarifi özellikle deneyin! İşte geleneksel Arnavut yemeği olarak bilinen elbasan tava tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
Yarım kg iri doğranmış kuşbaşı et
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Sıcak su
SOSU
1 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı et suyu
Tuz
ÜSTÜNE
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI
Öncelikle eritilen tereyağına kuşbaşı etler koyun ve 4-5 dakika kavurun. Ardından kabuğunu soyduğunuz soğanlar ile yemeklik doğranmış biber ekleyin. Hafif kavurun sonra kekik ve ince doğranmış sarımsak ekleyin. 5 dakika sonra üstüne sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Pişmesine az kaldığı vakit tuz ve karabiber ilave edin ve güzelce karıştırın. Etler pişince, et suyundan 1 su bardağı ayırın ve soğumasını bekleyin. Geniş bir kaba un, yumurta, tuz ve yoğurt düzgünce çırpın.
Soğumuş olan et suyunu da ilave edin ve çırpın. Pürüzsüz kıvam elde ettiğinizde, etleri fırın tepsisine alın ve üstüne sosu eşit biçimde yayın. Ardından üstüne biraz kırmızı toz biberi serpin ve 180 derece ısıdaki fırına koyun. Sıcak servis edin. Afiyet olsun...