Hem lezzetli hem de proteine sahip enfes bir yemek denemek isterseniz Şef İbrahim Bayraktar’ın bu tarifine kulak verin.
EKŞİLİ LEVREK YEMEĞİ
Malzemeler:
-1 adet orta boy levrek
-1 adet haşlanmış patates
-2 adet orta boy kuru soğan
-2 adet defne yaprağı
-1 adet limon
-70 gram kaya koruğu
-Yarım sarı biber
-Yarım kırmızı kapya biber
-2 diş sarımsak
-10 gram tuz
-5 gram beyaz toz biber ve 60 gram tereyağı
Ön hazırlık
Kaya koruğunu haşlayarak sarımsak, sarı ve kırmızı biber de katarak kavurarak kenara koyun. Patatesleri haşlayıp soyun ve 1 cm kalınlığında halka biçiminde doğrayın. Son raddede domateslerin kabuklarını soyarak mikserden geçirip ön hazırlığı bitirin.
Hazırlanışı
-Malzemeleri sıralı şekilde tavaya atın. Tabana patatesleri sıralayıp üstüne piyaz soğan, biraz domates sosu, defneyaprağı ve limonu aktarın.
-Üzerlerini kapatarak ortası açık kalacak biçimde yerleştirdiğiniz levreğin ortasına kavrulmuş kaya koruğu, domates sos, tuz, beyaz toz biber, çeyrek limon suyu ve biraz su ilave ederek kapağı kapatıp ocakta pişirin.
-Son aşamada tereyağınıeekleyerek yemeğinizi lezzetlendirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.