Egzama gibi kaşıntı yapan ve kabartan rahatsızlığı ve yanıkları anında iyileştirmek için sinir otundan yararlanın.
MALZEMELER
Bir avuç Sinir otu yaprağı (yıkanmış ve kurutulmuş)
4 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
½ yemek kaşığı Balmumu (
Isıya dayanıklı kavanoz (gösterilmiyor)
NASIL YAPILIR?
Sinir otu yapraklarını kavanoza doldurun. Üstüne hindistan cevizi yağı katın. Kavanozu bir tencerenin içine yerleştirin ve kase yarıya kadar su ile doldurun. Isıyı düşük bir kaynamaya ayarlayın ve yağın ortalama iki saat demlenmesini sağlayın. Yağ birkaç saat infüzyondan sonra, Sinir otu yapraklarını süzün. Yağ çok açık yeşil olacaktır. Balmumunu infüzyon yağına katın ve balmumu eriyene dek yeniden tencerenin içine yerleştirin. Balmumu, merhem kıvamında oda sıcaklığında tutmaya destek olacaktır. Yağ karışımını teneke veya kavanozlara boşaltın ve soğumaya bırakın. Soğudukça opak duruma gelecektir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.