Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel özellik taşıyan balı her gün düzenli olarak tüketiğinizde vücunuzda sağladığı faydalara çok şaşıracaksınız. İşte o faydalardan bazıları...
AYDINLIK BİR CİLDE SAHİP OLMANIZI SAĞLAR
Bal, mükemmel bir antioksidandır yani düzenli tüketimi vücudunuzu toksinlerden temizler. Bunun yanı sıra antibakteriyel özelliği de cildinizi önemli ölçüde onarır.
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR
Balda bulunan şeker, diğer tatlı ürünlerde bulunandan farklı bir bileşime sahiptir. Bal, kilo kaybı için gerekli olan metabolizma hızını artırmaya yardımcı olur. Pek çok beslenme uzmanın da önerdiği besinler arasındadır.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEYE KATKI SUNAR
Balda kolesterol yoktur. Tam tersine içerisindeki bileşenler ve vitaminler, kolesterolü düşürmeye katkı sunar. Günlük bal tüketimi, yüksek kolesterol ile savaşabilen antioksidanların varlığı bakımından da önemlidir.
KALBİ GÜÇLENDİRİR
Damarlarda meydana gelen tıkanıklığın yerine bağlı olarak bu durum kalp yetmezliğine, hafıza problemlerine veya baş ağrısına yol açabilir. Ancak araştırmalar, balda bulunan antioksidanların özellikle kalpte meydana damar tıkanıklığını önemli ölçüde önleyebileceğini gösteriyor.
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Bal, hücresel antioksidan savunma sistemini güçlendirerek stresle savaşmaya yardımcı olur. Sonuç olarak da daha güçlü bir hafızaya sahip oluruz. Ayrıca balda bulunan kalsiyum, işleyişi üzerinde yararlı bir etkiye sahip olan beyin tarafından da kolayca emilir.
DAHA KALİTELİ BİR UYKU SAĞLAR
Balda bulunan doğal şeker, serotonin düzeyini artırır. Serotonin de kaliteli uykuyu destekleyen bir hormon olan melatonine dönüşür .Böylece daha güzel bir uyku çekebilirsiniz.
MİDEYE İYİ GELİR
Bal güçlü bir antiseptiktir, bu nedenle aç karnına bir kaşık bal yemek bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarında sıkça önerilir. Bal, mideden geçerken mikropları yok edebilir ve mukoza zarındaki küçük yaraları bile iyileştirebilir.
SİNİRLERİ YATIŞTIRIR
Bu, kulağa tuhaf gelebilir ancak gerçek! Bal sinirleri yatıştırmaya ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Balda bulunan glikoz, nöronların düzgün çalışmasını sağlayarak gevşeme yaratır.