Johnny miller , çalışmalarında her zaman kentsel, kültürel ve sosyal sorunları vurgulayan bir belgesel fotoğrafçısı ve yapımcısı.
“ eşsiz sahneler ” başlıklı projede , fotoğrafçı havadan görüntüler yoluyla dünyadaki sosyal ve ekonomik eşitsizliği görselleştirdi.
johannesburg, güney afrika.
dizi, antropoloji okumak üzere miller'in 2012'de abd'den güney afrika cape town'a taşınmasıyla başladı. birkaç yıl sonra, meksika, hindistan, tanzanya, kenya, vb. fakir ve zengin mahalleler arasındaki karşıtlığı göstermek için yüzlerce drone fotoğrafı çekerek projeyi genişletti.
Cape town, güney afrika.
apartheid sırasında, güney afrika'nın farklı şehirlerinde insanları ırka göre ayırmak için çok sayıda yol, tampon bölge ve diğer engeller inşa edildi. apartheid 1994'te sona ermesine rağmen, bu engellerin ve yoksul ve varlıklı yerleşimler arasındaki ayrımların birçoğu dünyanın bu bölümünde hala belirgindir. miller, 2016'da apartheid'in kentsel mirasını ve sosyal etkilerini yeni bir bakış açısıyla ele geçirdi.
Dar es salaam, tanzanya
dar es salaam, 2025 yılına kadar 6,2 milyon nüfusa ulaşması öngörülen afrika'nın en hızlı büyüyen kenti olarak kabul ediliyor. yukarıdan çekilen fotoğraflar, zenginliğin düşük gelirli alanlarla nasıl bir araya geldiğini açıkça gösteriyor.
Mexico city, meksika
meksika'nın başkenti, kuzey amerika'daki en kalabalık şehirdir. şehir birçok sosyal, ekonomik ve çevresel sorunla mücadele ediyor. uçaktan çekilen son resimde, zengin bir mahallede tenis, basketbol ve bakımlı bir havuz bulunan özel bir okul görüyorsunuz, diğer tarafta ise yanlızca bir şekillendirilmiş futbol yaması var.
Mumbai, hindistan
bombay, hindistan maharashtra eyaletinin başkentidir. yaklaşık 22 milyon nüfusuyla hindistan'ın en kalabalık şehridir . mumbai, aşırı yoksulluğun aşırı zenginliğin yanında olduğu bir çelişki şehridir. dharavi gecekondu, neredeyse tamamen gri betondan yapılmış, dünyanın en ünlü gecekondu bölgelerinden biridir.
Nairobi, kenya
zengin ve fakir olan keskin çizgi nairobi için normal bir özelliktir. gecekondu mahallesine, evlerin çamur, çubuk ve kalay karışımından yapıldığı kibera adı verilir. ilk resim, bir yolcu treni gecekondu mahallesinde günde iki kez, insanların evlerinden bir metreden daha kısa bir süre önce nasıl varil ettiğini göstermektedir.