En ilginç hastalıklar, en tuhaf hastalıklar, sendromlu hastalıklar fotoğrafları galerimizde
Görünce üç kez tahtalara vurmanıza neden olacak birbirinden ilginç hastalıkları sizler için derledik.
İşte o hastalıklar...
Hipertrikoz (kurtadam sendromu)
Vücutta anormal kıllanma ile karakterize hastalık. hipertrikozun iki çeşidi vardır; birinde kıllanma tüm vücutta, diğerinde ise sadece belli bir bölgede gözleniyor. hastalığın bilinen bir tedavisi yok, bu yüzden de hastalar ya çok sık tıraş oluyor ya da kalıcı olarak tüylerini aldırmayı tercih ediyorlar. bu sendrom aynı zamanda kedilerde de gözleniyor. bu sendroma sahip atchoum isimli bir iran kedisi medyada büyük yankı uyandırmıştı.
Boantropi
Bu hastalıktan muzdarip kişiler, kendilerinin inek veya öküz olduklarına inanırlar.
Yabancı aksan sendromu
Hastaların birdenbire yabancı bir aksanla konuşmaya başlamaları ile karakterize bir bozukluktur. hastalar, sözcükleri doğru telaffuz edemedikleri için aksanlı konuşuyormuş izlenimi verirler. bu rahatsızlık, genellikle felç, kafa travması, migren veya gelişimsel problemler nedeniyle ortaya çıkar.
Lima sendromu
Bu sendrom, stockholm sendromunun aksine, rehin alan kişinin rehinesine karşı sempati geliştirmesiyle ortaya çıkar.
Palyaço bebek hastalığı (harlequin tipi iktiyozis)
Ağır bir genetik deri hastalığı olan palyaço bebek hastalığı, üstderi korununun kalınlaşmasına neden olur. doğduğu zaman bebeğin tüm vücudu derin çatlaklarla birbirinden ayrılmış kalın beyaz deri tabakaları ile kaplıdır. hastaların kafataslarında ve yüzlerinde çeşitli bozukluklar gözlenir. hastanın kulağı veya burnu olmayabilir ya da az gelişmiş olabilir. bu rahatsızlık ile doğan bebeklerde genellikle doğum sırasında kanama gözlenir. bu hastalıktan muzdarip kişiler, sert ve çatlaklı derileri normal ısı kaybını engellediğinden, sıcaklık değişiminden çok etkilenirler.
Kuru hastalığı
Papua yeni gine'deki fore kabilesi'nde görülen bu hastalık, frenlenemeyen gülme krizleri ile kendini gösteriyor. yamyamlık sonucu ortaya çıkan bu hastalığın sonu ise ölüm. yaygın olarak görülen semptomlar ise şöyle: kas kontrolünün azalması, deformasyon, konuşmada bozulma, titreme, duygusal dengesizlik ve depresyon.
Apotemnofili
Bir mazoşizm çeşidi olan bu hastalıktan muzdarip kişiler, uzuvlarını kesmek için takıntılı bir istek duyarlar.
Progeria
Nadir görülen genetik bir bozukluk olan progeria, çocuklarda erken yaşlanma gözlenmesi durumuna verilen isim. bu hastalıktan muzdarip çocuklar, kalp hastalıkları ve felç gibi sebeplerle hayatlarını kaybediyorlar. ortalama yaşam süresi 13 yıl; ancak bazı hastalar 20 yaşına kadar ya da daha fazla yaşayabilirken, bazıları daha da küçükken yaşama veda ediyor. bu hastalık, dünya çapında yaklaşık 4 milyon bebeği etkiliyor.
Proteus sendromu
Proteus sendromu, deri, kemikler, kaslar, yağ dokuları, kan ve lenf damarlarının aşırı büyümesi ile birlikte vücutta çeşitli tümörler oluşması durumuna verilen isim. genellikle, uzuvlardaki kemikler, kafatası ve omurga etkilenir. bu hastalığa sahip kişilerde damarlardaki kusurlu oluşum nedeniyle ortaya çıkan derin ven trombozu ve akciğer ambolisi erken ölümlere sebep olabilir. semptomları arasında zihinsel engellilik, felç ve görme kaybı bulunur. bilinen vakaların sayısı 200'den fazla.
Maine'de zıplayan fransızlar maine'de zıplayan fransızlar
Bu sendroma yakalanan kişiler, normal uyaranlara uzuvlarının ani hareketleriyle anormal tepkiler verebilir. zıplamak, bağırmak ve oraya buraya vurmak yaygın görülen semptomlardan.
Likantropi
Bu sendroma yakalanan hastalar, insan olmayan bir hayvana dönüştüklerine ya da dönüşebileceklerine inanırlar.
yiyecek alerjisi
Bağışıklık sisteminin her türlü yiyeceğe olağandışı tepki vermesi ile kendini gösteren hastalık. semptomları arasında kaşıntı, dil şişmesi, kusma, ishal ve nefes darlığı bulunuyor.
hiperdonti
Normalden daha fazla dişe sahip olma durumuyla ilgili karakterize hastalık.
Balık kokusu sendromu
'trimethylaminuria' olarak da adlandırılan bu genetik hastalık, hastada çürümüş balık ve çöp kokusuna benzer bir vücut kokusu oluşmasına sebep olur. bu hastalığın bilinen bir tedavisi yok. ancak diyet yapmak, antibiyotik ve b2 vitamini almanın semptomları hafiflettiği biliniyor.
Arjiri
Bu hastalık, gümüş veya gümüş tozu bileşimlerine maruz kalma sonucu ortaya çıkar. hastanın cildi, mavi veya mavimsi griye döner.
Stevens-johnson sendromu (toksik epidermal nekroliz)
Bu deri hastalığında, hücre ölümü üstderinin deriden ayrılmasına sebep olur. hastalık genellikle ateş, boğaz ağrısı ve yorgunlukla başlar. ağız, dudaklar, genital ve anal bölgelerde doku bozulması görülür. özellikle ağızdaki lezyonlar çok acı verir; yemek ve içmek neredeyse imkansız hale gelir. bu hastalık, ilaçlardan veya enfeksiyonlardan dolayı ortaya çıkabildiği gibi genetik de olabilir.