Bursa yöresine özgü olan düğün helvası tarifi aslında birçok yörede yapılmakta. Adından da anlaşıldığı üzere düğünlerde ve törenlerde ikram edişmek üzere hazırlanan düğün helvası tarifini sizin için derledik. İşte düğün helvası için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...
MALZEMELER
- 500 gr un
- 250 gr tereyağı
- 5 litre süt
- 1 kg toz şeker
- Yarım çay bardağı çam fıstığı
NASIL YAPILIR?
Büyük bir tencerenin içerisine tereyağını alıp eritin ve üzerine unu ekleyin. Un kokusu gidinceye kadar ara vermeden kavurma işlemine devam edin. Çam fıstıklarının yarısından fazlasını ekleyin ve unun rengi kahverengiye dönünce şeker ile sütünü yavaş yavaş ilave edin. Tatlının kıvamı koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Tatlıyı kaselere pay edin. Kalan çam fıstıklarını kavurun ve tatlının üzerine serpiştirerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun…