Lezzetini tel tel ayrılan gerdan etinden alan ve terbiyesiyle lezzetine lezzet katan düğün çorbası, isteğe göre haşlanmış kuru baklagillerle daha besleyici hale de getirilebiliyor. Anadolu'nun birçok bölgesinde özel günler için hazırlanan düğün çorbasını sizler için hazırladığımız tarifle evde kolaylıkla hazırlayabilir, mükemmel lezzete sahip çorbanınızı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Düğün çorbası malzemeleri ve tarifi
Düğün çorbası malzemeleri:
-500 gram kuzu gerdan eti
-6 su bardağı su
Düğün çorbasının terbiyesi:
-2 yemek kaşığı un
-1/2 su bardağı yoğurt
-1 adet yumurta sarısı
-1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
-1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı nane
Yağları alınan ve bol suda yıkanılan kuzu gerdan eti derin bir tencereye alınır, üzeri geçinceye kadar su konulur ve kısık ateşte haşlanır.
Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlama için un, yoğurt, yumurta sarısı karıştırılır. Taze sıkılmış olan limon suyu da ayrı bir kasede tuz eklenerek çırpılır.
Haşlanmış kuzu gerdan etleri kemiklerinden ayrıldıktan sonra uzun ince şeritlere ayrılır. İsteğe göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzülür. Hazırlanan yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş eklenir ve kesilmemesi için hızlıca karıştırılır. Etler de üzerine katıldıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.
Serviste kullanmak üzere tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritilir ve üzerine kırmızı tatlı toz kırmızı biber eklenir. Kıvanımı alan çorbanı üzerine kızgın tereyağı katılır ve karıştırıldıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Serviz kaselerine konulan çorbanın üzerine dilenirse kuru nane de konulabilir.
Afiyet olsun..
Düğün çorbası pişirme önerileri:
KemikliKuzu gerdan eti yerine kemikli dana eti kullanabilen düğün çorbasında isteğinize göre başka bir yerde haşlanmış olan nohutları da ekleyebilirsiniz.
Her yörede farklı bir şekilde yapılan düğün çorbası kıyma ile de yapılıyor. Kıymalı düğün çorbası da herkesşn sevebileceği türden oldukça lezzetli bir çorbadır.