DSÖ: Covid-19 Aşısı İçin Kimse Kesin Tarih Veremez

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, virüse karşı aşı geliştirilmesi konusunda yıl sonuna kadar aşı bulunacağını dile getiren ABD Başkanı Donald Trump'a tepki koydu.

15.05.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-16:04) DSÖ: Covid-19 Aşısı İçin Kimse Kesin Tarih Veremez

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, virüse karşı aşı geliştirilmesi konusunda yıl sonuna kadar aşı bulunacağını dile getiren ABD Başkanı Donald Trump'a tepki koydu.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, virüse karşı aşı geliştirilmesi konusunda yıl sonuna kadar aşı olacağını dile getiren ABD Başkanı Donald Trump'a "Kimse bu konuda kesin bir tarih veremez. Fakat güzel haber ise dünyanın dört bir yanında 100 kadar ekipte bilim insanları aşı için çalışıyor" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Harris, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde video konferans yöntemiyle yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"GÜVENLİ AŞI İÇİN UZUN BİR SÜREÇ VAR" AÇIKLAMASI

"Yıl sonuna kadar bir aşı üretileceği beklentisi gerçekçi mi?" şeklinde soruyu Harris, güvenli bir aşı geliştirilmesi için önlerinde uzun bir zaman olduğunu kaydederek yanıtladı.

"CORONA AŞISI ÜRETİMİNDE KİMSE KESİN TARİH VEREMEZ"

Sözcü Harris, yeni tip coronavirüse karşı aşının ne zaman geliştirileceğine ilişkin kimsenin net bir tarih söyleyemeyeceğini vurguladı. Bunun yanında Harris dünyanın dört bir tarafında 100’e yakın ekipte bilim insanlarının çalışmaları yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

İnsan sağlığı için risk oluşturmaması için aşı geliştirme çalışmalarının sürecinin uzun olacağını dile getiren Sözcü Harris, yeni tip coronavirüse karşı vücudu koruyacak antikor çalışmalarını da bu duruma örnek gösterdi.

"ZORLU BİR İŞ"

Sözcü, "Tespit edilen antikorların uzun bir süre boyunca pek çok insanda test edilerek virüse karşı etkili olup olmadığını öğrenmemiz gerekecek. Bu çok zorlu bir iş" diye konuştu.

Üretilen aşıların yan etkisi olup olmadığının da denenmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Harris, "güvenli bir aşı" üretmek için uzun bir zaman gerektiğini söyledi.

Harris, aynı zamanda yeni tip coronavirüs salgınına karşı şu an "ispatlanmış etkili bir terapötik (tedavi edici) bulunmadığını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal