Dondurma ile irmik helvasının birlikteliğinin ağızlarda bıraktığı o eşşiz tadı hepimiz severiz. Her öğün afiyetle yiyebilceğiniz irmik hhelvası tarifini sizler için bir araya getirdik.
MALZEMELER
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Servisi için:2 tatlı kaşığıtarçın (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI
3 yemek kaşığı tereyağını tavada güzelce eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurun.
Fıstıklar kavurup sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye boşaltın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika süresince kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynaması için bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar yavaşça aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynayacak olan irmiği sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeyi sürdürün. Dinlenmesi için üstüne bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine koyup, ters çevirip çıkardıktan sonra arzunuza göre tarçın ya da dondurma ile servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.