Domates reçelini muhakkak duymuşsunuzdur. Eğer ‘domatesten de reçel olmaz’ diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Çünkü tadı damağınızda kalacak bir reçel. İşte enfes domates reçeli tarifi...
MALZEMELER
1 kilogram cherry domates
1,5 kilo toz şeker
1,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI
Öncelikle domatesleri yıkayıp güzelce süzün ve kürdan ile hepsini iki ucundan delin. Şekeri ve suyu geniş bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar iyice kaynatın ve ardından domatesler ekleyin. Tekrar kaynatıp, domatesler yumuşadığında şekeri ekleyip kıvam elde edince kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kaynatırken biriken köpük kısımları her seferinde kaşık ile alın. Sonra reçeli ocaktan almadan 5 dakika önce üstüne limon tuzu, ceviz içi ve tereyağı ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınızda domateslerin kabukları ayrılmış olacak. İsterseniz bir bıçak ile soyabilir veya silerseniz bırakabilirsiniz. Reçeli, kaynatarak sterilize hale getirdiğiniz kavanozlara aktarın ve kapaklarını iyice sıkın. Nemsiz bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.