Bazı besinler beyin fonksiyonlarınızı geliştirerek hafızanızı güçlendirebilir. somon, ceviz ve daha fazla beyin dostu hakkında bilgi için aşağıya bir göz atın.
Bazı besinler beyin fonksiyonlarınızı geliştirerek hafızanızı güçlendirebilir. somon, ceviz ve daha fazla beyin dostu hakkında bilgi için aşağıya bir göz atın.
Su için
Su sindirime, bağışıklığa, cilde ve beyin fonksiyonlarına için çokça faydalıdır. american journal of clinical nutrition’da yayınlanan bir araştırmaya göre, susuz kalmak kısa süreli hafıza kaybına sebep olabileceği tespit edildi.
Yağlı balık
Gerçekleştirilen araştırmalarda, çok sayıda yağlı balık içeren bir akdeniz diyetini uygulamak hafıza ve bilişsel işlevler için son derece yararlı olduğu gözlemlenmiştir. somon, ton balığı, uskumru ve sardalya harika seçim olabilir.
Ispanak
Ispanak, beyindeki nörotransmitterlerin üretimi için önemli olan folik asit ve c vitamini kaynağıdır. diğer yeşil sebzeler de demirin emilimini destekleyen ve kırmızı kan hücresi büyümesini destek olan, vücutta oksijen dolaşımını iyileştiren bir klorofil kaynağıdır.
Domates
Domateslerin içinde bulunan güçlü bir antioksidan olan likopenin, alzheimer başta olmak üzere demans gelişiminde gözlemlenen hücrelere yönelik serbest radikal zarara karşı korunmaya destek olabileceğini ortaya koyan güçlü kanıtlar var. emilim ve etkinliği optimize etmek için düşük miktarda zeytinyağı gezdirilmiş domatesleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Pancar
Pancar tüketmek de hafızaya oldukça faydalıdır. kan akışını yükselttiği düşünülen kalsiyum, a ve c vitaminleri ve nitratları içerisinde barındırır. odaklanmayı ve performansı yükseltmeye destek olur. mümkün olduğunca yemeklerinizde pancar kullanmaya çalışın. meyve suyu olarak tüketebilirsiniz.
Ceviz tüketin
Çoklu doymamış omega 6 ve omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. hücre zarlarımızın bileşenleri, beynin gri maddesinin önemli bir kısmını oluşturur. ceviz ayrıca bir magnezyum kaynağıdır ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasında önemli bir noktadadır. cevizin ayrıca vücuttaki homosistein ismi verilen ve hafıza kaybıyla ilgili olan zararlı bir kimyasalı azalttığı düşünülmekte.
Kepekli tahıllarla enerji alın
beyin diğer organlar gibi, enerji olmadan işlevini gerçekleştiremez. konsantre olma ve odaklanma yeteneği, glikoz biçiminde kanla beyne taşınan yeterli, sabit bir enerji kaynağından oluşur. zihinsel olarak sizi uyanık tutan düşük gı’li tam tahılları seçerek hafızanızı güçlendirebilirsiniz. mesela tam buğday, çavdar gibi ‘kahverengi’ ekmeği, pirinci ve makarnayı tüketebilirsiniz.