Diyet yapan insanların sağlıklı beslenmesi için de oldukça lezzetli olan bu tarifi yapmanız çok kolay olacak. Oldukça hafif bir yapı da olan bu lezzete herkes bayılacak.
MALZEMELER
- 300 gram dana kuşbaşı
- 10 adet yaprak marul (tercihen dış yaprakları)
- 1 orta boy kabak
- 1 orta boy kırmızı dolmalık biber
- 1 büyük domates
- 1-2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 dal fesleğen
- 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
- Tuz, karabiber, pul biber
NASIL YAPILIR
Eti çelik tencereye koyup suyunu bırakana kadar bekleyin. Ardından ayıklayıp doğradığınız soğanları etin içine ekleyin. Zar zar doğranmış kabak ve ince kıyım kırmızı dolmalık biberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin, tuz pul biber ve karabiberi de bu esnada tencerenize ekleyin. Marulları 1-2 dakika haşlayın.
Hazırladığınız malzemeyi eşit parçalara ayırın. Marulların içine koyup bohça şeklinde sarın. Bu bohçaları yanmaz tencereye dizin üzerine domates rendesi, azık zencefil rendesi, sarımsakları koyup yanmayacak kadar az su ilave edip hafif ateşte pişirin. Pişerken en üste 3 dal fesleğen atın. Yemeğinizi piştikten sonra güzel bir şekilde sunumunu yapın. Afiyet olsun...