Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporu Kabul Edilemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu'nun "2018 Türkiye Raporu Taslağı’’ hakkında, "Hukuki bağlayıcılığı olmayan, tavsiye kararı niteliğindeki taslak raporda, ülkemizin AB'ye katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunulması kesinlikle kabul edilemez." yorumunda bulundu

21.02.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-09:35) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporu Kabul Edilemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilerek AP Genel Kuruluna gönderilen "2018 Türkiye Raporu Taslağı’’ hakkında, "Hukuki bağlayıcılığı olmayan, tavsiye kararı niteliğindeki taslak raporda, ülkemizin AB'ye katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunulması kesinlikle kabul edilemez." yorumunda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilerek AP Genel Kuruluna gönderilen rapor hakkında bir soruya verdiği cevapta, AP'nin 2018 Türkiye Raporu'nun ilk taslağının 14 Kasım 2018' tarihinde açıklandığını ve bu zamana kadar AP üyeleri tarafından taslak rapor hakkında verilen toplam 319 değişiklik önergesinin, uzlaşı komisyonu toplantılarında tartışıldığını söyledi.

Hakkında anlaşmaya varılan taslak raporun AP Dış İlişkiler Komitesi'nde oylandığını vurgulayan Aksoy, son raporun 11-14 Mart veya 25-28 Mart'ta gerçekleşecek olan AP Genel Kurulunda kabul edilmesinin ön görüldüğünü belirtti.

Aksoy, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hukuki bağlayıcılığı olmayan, tavsiye kararı niteliğindeki taslak raporda, ülkemizin AB'ye katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunulması kesinlikle kabul edilemez. Raporda yer alan asılsız iddialar ise, AP'nin ülkemize karşı taraflı ve önyargılı tutumunun yeni bir göstergesidir.

Söz konusu taslak rapora ve tutarsız yaklaşımlarla verildiği anlaşılan değişiklik önergelerine ilişkin olarak gerekli girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. AP üyelerine ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte yaşanan gelişmeleri ve mevcut reform sürecimizi anlatıyoruz.’’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türkiye'nin, AB'ye katılım sürecinde ve bu yolda reform çalışmalarını devam ettirme konusunda kararlı adımlar atacağını belirterek, "Bunu her şeyden önce, en yüksek standartları hak eden halkımız için istiyoruz. Türkiye'nin katılım müzakerelerinin askıya alınmasına değil, katılım sürecinin önünün açılmasına ihtiyaç vardır." yorumunda bulundu.

Katılım sürecinin hem Türkiye'nin hem de AB'nin yararına olduğunu belirten Aksoy, "Bu doğrultuda AB'nin ve AB halklarının temsil edildiği AP'nin, aday ülke Türkiye'ye karşı ahdi yükümlülüklerine sadık kalmasını bekliyoruz." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal