Medicaldaily internet sitesindeki habere göre, ABD'de yapılan bir araştırmaya katılan 10 bin 100 kişinin verilerinde, dışarıda yemek yiyenlerin PFAS olarak da bilinen zararlı kimyasal maddelere daha çok maruz kaldıklarını ortaya koydu.
KAN TAHLİLİNDE ORTAYA ÇIKTI
Araştırmada katılımcılara, son bir gün, hafta ve yılda içinde ne yedikleri soruldu. Kan tahlilleri yapılan katılımcılardan evde yemek yiyenlerin kanlarında, dışarıda yemek yiyenlerinkine oranla daha az kimyasal maddeye rastlandı.
DEPOLAMA AŞAMASI SORUNLU
Uzmanlar, evde yapılan yemeklerin restoranda hazırlanan yemeklerden daha sağlıklı olduğunu ve daha az PFAS barındırdığını kaydetti.
Restoranlardaki gıdaların bilhassa depolanma sırasında bu zararlı kimyasallara yüksek düzeyde maruz kaldıkları ortaya koyuldu.
Paketlenerek depolanan gıdaların BPA ve ftalat benzeri başka kimyasalları içerdiği de kaydediliyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.