Diş macunu sivilcelere iyi gelir mi; ergenlik döneminde sivilceler ile uğraşan kişilerin ya da bilinçli yetişkinlerin sivilcelerden kurtulmak için bu tür soruları yönelttikleri görülüyor. Sivilce aslına bakılırsa cilt ile alakalı büyük problemlerin en temel işaretlerinden biri tanesidir. Bu nedenle tıbbi olarak gerçekliği onaylanmamış olan yöntemlerin kullanımı ne kadar doğru? Tüm bu soruların yanıtlarını sizin için haberimizde topladık!
Diş Macunu Sivilceleri Söndürür Mü?Diş macunu sivilcelere iyi gelir mi; diş macunu geçici olarak sivilceleri söndürebilir. Fakat aynı zamanda cilt ile temasının hiç de uygun olmadığının belirtilmesi gerekir. Kişilerin özellikle diş macununun içinde yer alan florür gibi unsurları cilt ile temas ettirmesi büyük oranda sorunlara sebebiyet verecektir. Tahriş ve kızarıklıkların yanı sıra birkaç kere tekrar edildiği zaman cilt tabakasında incelemeler de ortaya çıkabilir. Diş macunu kullanımı doğru değildir. Uzmanların bu gibi bilinçsiz atılımlardan kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ettiği de eklenmelidir.
Sivilcelere Karşı Hangi Ürünler Kullanılabilir?Diş macunu sivilcelere iyi gelir mi; sivilcelere karşı kullanılacak ürünlerin başında çay ağacı yağı gelmektedir. Sivilce kurutma özelliği net biçimde uzmanlar tarafından da onaylanmış bir etkisi vardır. Çay ağacı yağını temin ettiğiniz merkezsin güvenilir olması gerekiyor.
Bu özelliğin ortaya çıkmasının sonrasında çay ağacı yağının taklitlerini oluşturan birçok fason marka çıkmıştır. Sivilcelere uygulanması bölgesel olmalıdır. Bir kulak temizleme çubuğuna damlatılmasının sonrasında hassas bir biçimde uygulanmalıdır. Bu şekilde sivilcenin kısa bir süre içerisinde sönmesini mümkün kılabilirsiniz. Kullanılan çay ağacı yağının 0 gerçek olması gerekir. Bu yağın tüm cilde uygulanması sakıncalı olabilir. Bölgesel olarak uygulamak en net ve verimli yöntemdir.
Sivilce Miktarının Azaltılması için Nasıl Bakım Yapılmalıdır? Sivilce miktarının azaltılması için kişilerin dikkate alması gereken hususların başında kesinlikle şu rutin gelmektedir;
• Sivilce miktarının azalması için günde en az 1 kere ideal olarak da 2 kere temizlenmesi gerekiyor.
• Cildin temizlenmesinin hemen sonrasında tonik adımına geçilmelidir. Kullanılan tonikler ile beraber ciltte herhangi bir kalıntı bulunuyorsa bunun temizlenmesi sağlanır.
• Cildin nemlendirme aşamasında da oldukça dikkatli olmalısınız. nemlendirme için kullanmış olduğunuz ürünler su bazlı olmalıdır.
Bakım rutini olmayan kişilerde cildin sivilce oluşumuna çok daha yatkın hale geldiği de görülüyor. Beslenme düzeninden su tüketimine kadar her alanda sivilce üretimi ve cilt sağlığı beslenmeniz ile yakından ilişkilidir. Yapılan araştırmalara göre yağlı besinler tüketen ve su tüketim miktarı düşük olan kişilerin ciltlerinde sivilce çıkmasının çok daha olası bir hal aldığı da net şekilde fark ediliyor.
Hangi Önlemler Alınabilir? Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurulamak için kağıt havlu tercih etmelisiniz. Normal havlularda cildin her yerine sivilcenin dağılması gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Bunun yanı sıra yatak yastık yüzlerinizi olabildiğince sık biçimde değiştirmelisiniz.