Diş İpi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Düzenli fırçalama ile birlikte, diş ipi kullanıldığında diş eti kanaması azalmaktadır. Diş ipi kullanmak, diş sağlığı için düzenli diş fırçalamak kadar önemlidir. Detaylar haberimizde...

22.04.2021-15:47 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-17:23) Diş İpi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Düzenli fırçalama ile birlikte, diş ipi kullanıldığında diş eti kanaması azalmaktadır. Diş ipi kullanmak, diş sağlığı için düzenli diş fırçalamak kadar önemlidir.

DİŞ PLAKLARINI TEMİZLİYOR

Çürükler ve diş eti hastalıklarına esas olarak dişlerimizde ve diş etlerimizde biriken plak neden olur. Diş plağı, ağzımızda bulunan farklı bakterini türünü içeren karmaşık bir eko sistemin parçasıdır. Diş ipi, dişlerin birbirine temas ettikleri noktadaki plağı temizlemek ile ve dişler arasında sıkışmış yiyecek parçalarını çıkarmakla kalmaz aynı zamanda doğru kullanıldığında diş eti altında ara yüzlerde biriken diş plağını da temizler.

DİŞ TAŞINI ÖNLÜYOR

Diş fırçalamak, dişlerinizin arasını temizlemede çok etkili değildir. Diş aralarında kalan yemek artıkları çürük oluşumu veya diş eti hastalığına sebep olabilir. Diş ipi kullanmak bu açıdan da önemlidir. Dişlerimizde ve diş etlerimizde plak yeterince uzun süre kalırsa tükürüğümüzdeki mineral onu sertleştirerek kalkül adı verilen beyaz tebeşirimsi bir madde oluşturur. Diş taşı, diş eti hastalığını ilerletebilecek birçok farklı bakteri türüne ev sahipliği yapar. Diş taşı oluştuktan sonra tek başına fırçalayarak veya diş ipi kullanarak temizlemek imkansızdır. Bu yüzden diş hekiminizi ziyaret ederek diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir. 

DİŞ BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?


- Florürlü bir diş macunu ve yumuşak bir diş fırçası ile dişler günde minimum 2 kez olmak üzere 45 derecelik bir açı ile yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır.

- Diş aralarında biriken artıklar diş ipiyle etkili bir biçimde temizlenmelidir.

- Diş fırçalama işlemleri tamamlandıktan sonra daha koruyucu bir ağız temizliği için ağız bakım sularının kullanılması da tavsiye edilmektedir.

- Diş fırçasının 3 ayda bir mutlaka yenilenmesi gerekmektedir. 

DİŞ BEYAZLATMADA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER 

- Karbonat ve limon ikilisi dişlerin hem temizlenmesini sağlar hem de beyazlaştırmada önemli bir rol oynar. Diş fırçanızın üzerine bir çay kaşığı karbonat koyun üzerine birkaç damla limon suyu sıkarak fırçalama işlemini gerçekleştirin.

- Diş fırçanızın üzerine serpiştirdiğiniz tarçın ve adaçayı dişlerinizin sağlıklı bir görünüme kavuşmasında etkilidir.

- Çilek, diş beyazlatma işleminde en çok etki gösteren meyvelerden biridir. Püre haline getirdiğiniz çileği diş fırçanızın üzerine koyarak bembeyaz gülüşlere sahip olabilirsiniz.

YORUM YAZ..
Modal