Diş Eti Çekilmesi Nedir? Neden Olur?

En yaygın diş eti ve ağız sorunları, iltihaba yol açan bakteriyel enfeksiyonları olan; diş etlerini ve dişleri çevreleyen diğer destekleyici dokuları yok eden, periodontal hastalıklardır.Bu nedenle ilk olarak diş eti çekilmesinin neden meydana geldiği ve nelerin diş eti çekilmesine iyi geldiği araştırılmadır.

07.05.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-15:52) Diş Eti Çekilmesi Nedir? Neden Olur?

En yaygın diş eti ve ağız sorunları, iltihaba yol açan bakteriyel enfeksiyonları olan; diş etlerini ve dişleri çevreleyen diğer destekleyici dokuları yok eden, periodontal hastalıklardır.Bu nedenle ilk olarak diş eti çekilmesinin neden meydana geldiği ve nelerin diş eti çekilmesine iyi geldiği araştırılmadır.İşte merak edilenler haberimizde...

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NEDİR?
Diş eti çekilmesi dişleri saran pembe dokunun geriye çekilmesi sonucu meydana gelmektedir. Bu dokunun geriye çekilmesi sonucunda eğer gerekli önlemler alınamazsa diş kaybı meydana gelir. Diş eti çekilmesi başladığı andan itibaren tedavisi yapılmalı, kontrol altına alınmalıdır. 

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNİN NEDENLERİ NELER?
Diş eti çekilmesinin belli başlı bi çok nedeni bulunmaktadır. Bunların en başında kalsiyum mineralinin eksik olması diş eti çekilmesinin en önemli nedenleri arasında yer almaktdır. 

1 den fazla doğum
Kadınlarda üst üste doğum yapmak diş eti çekilmesine neden olabilir. bu ilk doğumdan sonra yeterli vitamin desteği alınmalıdır.

Hormonnal bozukluklar
Diş eti çekilmesinde 60 yaş üzeri kişilerde hormonal bozuklukların meydana gelmesi, diş eti çekilmesinin bir diğer nedeni arasındadır.

Diş fırçalama 
Dişlerin düzensiz bi şekilde frçalanması ve sert bir şekilde diş fırçalama diş etinin çekilmesine neden olabilir.

Doktor kontrolü
En az senede 1 defa diş doktoruna gidilmesi, dişlerin bakımının yaptırılması gerekir. Diş eti çekilmesini en az bir sene doktor kontrolüyle önleyebilirsiniz.

Uykuda diş sıkmak ve gıcırdatmak
 Her yaşta kendini gösteren diş gıcırdatma ve dış sıkma zaman içinde diş yapısını bozarak diş eti çekilmesi gösterebilir.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NASIL ÖNLENİR?
Diş eti çekilmesi belirtileri görülmeye başladığı andan itibaren önlem alınmalıdır.  Diş eti çekilmesinde alınan önlemler oldukça basit ve zahmet gerektirmez. Ancak ilerlediği takdirde kişiyi sıkıntıya sokabilir. Bu nedenle belirtiler görülmeye başladığı an önlemler alınmalıdır.
Diş eti çekilmesi başladığı andan itibaren kontrol altına alınmalıdır. Ancak bu kontrol muhakkak doktor kontrolü altında olmalıdır. 

Diş eti çekilmesini önlemek için uzman bir doktora başvurmak gerekir. Günde en az 2 defa dişe etlerine uygun diş macunuyla dişler fırçalanmalıdır.

Diş eti çekilmesine neden olan ağızdaki bakterilerde unutulmamalıdır. Dişler fırçalanırken muhakak ağız temizliği de yapılmalıdır.

Kalsiyum açısından zengin gıdalardan beslenilmelidir.
Peynir, süt, yumurta tüketimini artırmak gerekmektedir.
Diş eti çekilmesi belirtileri kendini göstermeye başladığında önlem almanız gerektiğini defalarca söyledik. Ancak belirtiler hakkında muhakkak bilgi sahibi olmanız gerekir.

Diş eti çekilmesi meydana geldiğinde vermiş olduğu belirtiler şu şekildedir;

Diş fırçalama gerçekleştiğinde diş etlerinin kanama yapması.
Dişler fırçalanmaya başladığında diş etinde meydana gelen sızıntı ve ağrı.
Diş etlerinde sürekli olarak meydana gelen sızıntılar ve ağrılar.
Soğuk ve acı yiyecekler yendiğinde diş etlerinde meydana gelen sızıntı.
Diş kenarlarında ve dişlerin arasında diş taşı oluşumu.
Ağızda,  sürekli olarak meydana gelen kötü koku.

Yukarıda vermiş olduğumuz belirtiler kendini göstermeye başladığı andan itibaren diş doktoruna görünüp gerekli önlemlerin alınması gerekir. Aynı zamanda diş eti çekilmesi meydana gelmeye başladığı an doğal tedavi yöntemlerini de uygulayabilirsiniz. 
Diş eti çekilmesine doğal tedavi yöntemleri nelerdir sorusunun cevabını aşağıda vermiş olduğumuz bilgilerden edinebilirsiniz.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNE DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Şap yöntemi

Şap iltihap kurutucu etkisiyle bilinir. Bu nedenle diş etlerinde meydana gelen iltihaplanmalara ve diş eti çekilmesine şap yöntemi iyi gelecektir.
Bu yöntemi uygulamak için bir tatlı kaşığı şap ile 1 bardak suyu karıştırabilirsiniz. Bu su ile ağzınızız her gün bir defa gargara yapmak iyi gelecektir.
Yeşil çay yöntemi
Yeşil çay içerdiği antioksidan miktarı sayesinde diş eti çekilmesinden faydalanabileceğiniz doğal bir içecektir.  Diş eti çekilmesini sıklıkla yaşıyorsanız günde en az 2 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz.
Karanfil yöntemi
Karanfilde diş eti çekilmesine iyi gelecek bir diğer etkili yöntemdir. İçerisinde yer alan antiseptikler sayesinde karanfil diş eti çekilmesine iyi gelecektir.  Karanfilden her gün 3 adet çiğnemek diş eti hastalıklarınıza oldukça iyi gelecektir.
Aloe vera yöntemi 
Aloe vera, antibakteriyel özelliği sayesinde ağzınızda oluşan bakterilerin kısa süre içerisinde yol olmasını sağlar. Bu bakterilerin varlığını sonlandırabilmek için, aloe vera bitkisini ortadan ikiye bölüp, içerisindeki jeli, diş etlerinize masaj yaparak uygulayın. Daha sonra ağzınızı iyice çalkaladığınızdan emin olun.
Kekik suyu yöntemi 
Kekiği kaynatıp suyunu içtiğinizde diş eti çekilmesine iyi geldiği anlaşılmıştır. Eğer diş eti çekilmesi hastalığını yaşıyorsanız akşam yemeklerinden sonra 1 çay bardağı kekik suyu kaynatıp içebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal