04.10.2021-11:14 (Son Güncelleme:04.10.2021-11:14)


1

İSMAİL KAHRAMAN NE DEDİ?

İSMAİL KAHRAMAN NE DEDİ?

Şu anki anayasanın milletin isteğine ters düştüğünü söyleyen Kahraman, değişmez maddelerin olması milli iradeye aykırıdır açıklamalarında bulundu. Taksim Meydanında bir cami olması gerektiğini yıllarca söyleyen Kahraman'ın isteği bu yıl caminin açılmasıyla gerçekleşti. 40 yılı aşkın Türk siyasetinin içinde varlığını sürdüren İsmail Kahraman, siyasal İslam çizgisinde politika yapıyordu.



2

İSMAİL KAHRAMAN HANGİ PARTİDE SİYASİ HAYATINA BAŞLADI

İSMAİL KAHRAMAN HANGİ PARTİDE SİYASİ HAYATINA BAŞLADI

21 Aralık 1994’te kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucu üyelerinden birisi oldu. Aynı zamanda İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından biri de olan İsmail Kahraman, özel sektörde icra kurulu başkanlığı da yapmışlığı var. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin kurucu başkanıdır. İlk defa 1995 yılında Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak seçilen İsmail Kahraman, Doğru Yol Partisi’yle yapılan koalisyon sonucu kültür bakanlığına seçildi. İsmail Kahraman 28 Şubat darbesi sonucu Kültür Bakanlığından istifa etti. 99’ yılında, Refah’ın sonrası olarak görülen Fazilet Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak seçildi. En son 2015 yılında Ak Parti tarafından aday gösterilerek tekrardan İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2015-2018 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığını yaptı.



3

İSMAİL KAHRAMAN DİNDAR ANAYASA İSTİYOR

İSMAİL KAHRAMAN DİNDAR ANAYASA İSTİYOR

Dün yaptığı açıklamada var olan anayasayı eleştiren İsmail Kahraman, değişmez maddelerin varlığını milli irade için yanlış buluyor. 1982 öncesi anayasaların dindar olduğunu söyleyen siyasetçi, ülkedeki dinin varlığının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu düşünüyor. Kahraman, “tTrkiye, İslam işbirliği Teşkilatı’nın üyelerinden birisidir. Hatta İSEDAK’ın başkanı cumhurbaşkanımızdır. İçinde olduğumuz çevrenin dışındaymış gibi davranmak çok yanlıştır. Laiklik dünya anayasalarında 5 anayasada ilke olarak var. 195 ülkenin 5 tanesinde laiklik ilke olarak geçiyor. Yalnızca Fransa’da ‘din yok’ manasında kullanılıyor, diğerlerinde dine karşı oluş yok. Dinle barışık bir anayasa hepsinde var.” açıklamalarında bulundu. Bu açıklamaları oldukça tepki çeken İsmail Kahraman, gelen tepkilere daha cevap vermedi.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR