Frenk inciri marmelatı tarifi, Frenk inciri reçeli nasıl yapılır, Kaktüs meyvesi marmelatı tarifi, Hint inciri marmelatı tarifi, Dikenli incir reçeli nasıl yapılır konuları ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...
Kaktüs meyvesi, Frenk inciri olarakda bilinen dikenli incir meyvesi daha çok Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetişritilir. Dışı dikenlerle kaplı olduğu için hasat edilmesi oldukça zordur.
Dikenli incir meyvesi çok faydalı olduğu için normal tüketemeyecek olanlar için reçel tarifini hazırladık.
DİKENLİ İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- Yarım kilogram ayıklanmış dikenli incir meyvesi
- 1 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
- Dikenli incirler bir gün önceden suda bekletin.
- Ertesi gün bir çatalla ve tatlı kaşığı yardımıyla dikenlerine bastırıp temizleyin.
- Bıçakla dikine ayırın.
- İçini tatlı kaşığı ile ayıklayın.
- 1 su bardağı su ile yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra süzgeçte süzüp, çekirdeklerini ayırın.
- 2 su bardağı toz şeker ile yarım saat boyunca kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam almasına yakın limon suyu ekleyin ve bir kaç dakika kaynatın.
- Sıcakken kavanoza doldurun, soğuduktan sonra kapağını kapatın.