Diğer sağlık personeli nedir, görevleri nelerdir? Diğer sağlık personeli olma şartları

Hemşirelerin yerine gelen diğer sağlık personeli için meraklar arttı. Uzun yıllardır diğer sağlık personeli olarak alımların yapılmasıyla beraber nasıl olunduğu ve görevleri de araştırılmaya başlandı. Diğer sağlık personeli nedir? Diğer sağlık personeli ne iş yapar, görevleri nelerdir? Diğer sağlık personeli olma şartları nelerdir? İşte detaylar...

15.06.2022-18:10 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-18:10) Diğer sağlık personeli nedir, görevleri nelerdir? Diğer sağlık personeli olma şartları

Çeşitli eğitimlere tabi tutularak yapılan çalışmalarda 2015 yılından bu zamana kadar diğer sağlık personeli adı altında alımlar yapılmaktadır. Bunun üzerine vatandaşlar diğer sağlık personelinin ne iş yaptığını ve nasıl bu mesleğe ait olabilmeleri araştırılmaktadır. Diğer sağlık personeli hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

Diğer sağlık personeli nedir, ne demektir?

6331 sayılı iş sağlığı kanununa göre iş yerinde hekim çalıştırma gerekli olan kurum ve kuruluşların yanında iş yeri hemşiresi de çalıştırılması zorunlu hale getirecektir. İlk olarak 2015 yılında başlayan bu sistem günümüzde hala devam etmektedir.

Diğer sağlık personeli ne iş yapar?

İş yeri hemşiresi diğer adıyla diğer sağlık personeli iş yerinde bulunanlar çalışanlar hastaların muayenesi, sağlığını kontrol etme, sağlık durumlarını raporlama gibi hakları vardır. İşyeri hekimine her konuda yardımcı olurken hastaların ateş, nabız, tansiyon gibi durumların kontrolü yapılır. Gerekli durumlarda ise damar yolu açma, ilk yardımlarda bulunma ve hamile kadınlarının takibini üstlenmektedir.

Diğer sağlık personeli nedir

Diğer sağlık personeli nasıl olunur?

Diğer sağlık personeli olabilmek için 90 saatlik kurs ve eğitimler alınarak geçer puan almak gerekir. Fakat bu eğitimlerinin alınabilmesi için sağlık personeli lisansı alınması gerekmektedir. Sağlık meslek liselerin de eğitim alanlar ve hemşirelik okuyanlar da diğer sağlık personeli lisansı alabilmekteler. Diğer sağlık personeli eğitimini alabilmek için diğer şart ise hemşire, acil tıp ve sağlık teknisyeni veya her hangi bir sağlık memuru olmak gerekmektedir.

Diğer sağlık personel eğitimlerini bitirenlere MEB tarafından tekrardan sınava tabi tutulacaktır. Gerçekleşen bu sınav 100 sorudan oluşurken en az 70 sorusuna doğru cevap verilmesi halinde başarılı sayılacaktır. Kişinin bu sınavda başarısız olması halinde ise 3 yıl içerisinde 2 kez bu sınava girme hakkı varken tekrar 90 saatlik eğitimi almak zorundadır.

Diğer sağlık personeli iş imkanları, olanakları nasıldır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun düzenlenmesi halinde diğer sağlık personellerinin çalışma imkanları için geliştirmeler yapıldı. 10 kişiden fazla çalışana sahip olan ve tehlikeli işyeri sınıfına giriş yapanlar için diğer sağlık personeli çalıştırma zorunluluğu getirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal