Dereotlu poğaça kahvaltıda, 5 çayında sofralarda yerini alıyor. Yapımı oldukça kolay hazırlanması 10 dk süren lezzet! Güzel kokusuyla acıktıran dereotlu poğaça tarifi ve yapılışı haberimizde...
Malzemeler
1çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için: yumurta sarısı (çörek otu veya susam isteğe bağlı)
Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Adım Adım dereotlu poğaça tarifi
Dereotunu güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyıp bir kaba alın.
Hamuru hazırlayacağınız bir kaba yumurtanın akını yoğurt peynir dereotu kabartma tozu ve tuzu koyun. üzerine göz kararı un ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alarak yuvarlayın. Yağlanmış yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. arzuya göre çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Fırından alıp tezgah üstünde bekletin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!