​Dereotlu poğaça tarifi : en güzel ve lezzetli ​dereotlu poğaça nasıl yapılır? ​Dereotlu poğaça malzemeleri ve pratik tarifi

Dereotlu poğaça tarifler arasında çok seviliyor. yapımı kolay olan dereotlu poğaça misafirlerinize sofralarınıza lezzet katıyor. Peki lezzetine doyum olmayan dereotlu poğaça tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeler neler? İşte detaylar...

28.04.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-16:37) ​Dereotlu poğaça tarifi : en güzel ve lezzetli ​dereotlu poğaça nasıl yapılır? ​Dereotlu poğaça malzemeleri ve pratik tarifi

Dereotlu poğaça kahvaltıda, 5 çayında sofralarda yerini alıyor. Yapımı oldukça kolay hazırlanması 10 dk süren lezzet!  Güzel kokusuyla acıktıran dereotlu poğaça tarifi ve yapılışı haberimizde...

dereotlu poğaça tarifi

Malzemeler

1çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

yarım demet dereotu

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un

üzeri için: yumurta sarısı (çörek otu veya susam isteğe bağlı)

Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Adım Adım dereotlu poğaça tarifi

Dereotunu güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyıp bir kaba alın.

Hamuru hazırlayacağınız bir kaba yumurtanın akını  yoğurt peynir dereotu kabartma tozu ve tuzu koyun. üzerine göz kararı un  ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alarak yuvarlayın. Yağlanmış yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. arzuya göre çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Fırından alıp tezgah üstünde bekletin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal