Kahvaltı başta olmak üzere her öğünde yemekten hoşlandığımız krepi dereotlu maydonozlu ve kaşarlı hali ile çok seveceksiniz. İşte dereotlu krep tarifi.
DEREOTLU KAŞARLI KREP
MALZEMELER
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
4 dal dere otu
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri (isteye bağlı başka peynirlerde koyabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI
İlk önce yumurtayı iyice çırpın sonra sütü ve suyu ilave edin unu eleyin tuzu da katıp güzelce kıvam alınca rendelenmiş kaşar ve dere otunu içine boşaltın.
Ardından ısınmış olan tavaya ıslanacak kadar sıvı yağ ilave edin.
Bir kepçe ile ısınmış olan tavaya krep harcını yavaşca dökün.
Çok yanmıcak biçimde her iki tarafı kızarana dek tavada pişirin, ardından istediğiniz şekilde ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.