Defne Yaprağı lauraceae familyasına ait bir bitkidir. Dünyanın çeşitli yerlerinde yetişmektedir. Türkiye’de yaygın olarak Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde görülmektedir. Yüzyıllardır şifa kaynağı olan bu bitki, sindirim sisteminden cilt sağlığına kadar birçok derdin devasıdır.
Solunum sistemini rahatlatıyor!
- Defne Yaprağı sindirim sistemine etki ederek hazmı kolaylaştırır. Defne Yapraklarında mevcut olan enzimler bağırsakların düzenli çalışmasına katkı sağlamaktadır.
- Defne Yaprağı solunum sistemini de rahatlatmaktadır özellikle defneyaprağı çayı öksürük ve bronşit sorunlarını giderdiği gibi defne tohumlarından elde edilen uçucu yağ da aromaterapi olarak solunum sistemini rahatlatma amacı ile kullanılmaktadır.
- Defne yağı içeren bakım ürünleri sabun cilt ve saçlar üzerinde olumlu katkılara sahiptir.
- Defne Yapraklarının demlenmesiyle hazırlanan defne suyu banyodan sonra saçları durulamak için kullanılarak saçların sağlıklı olmasına katkı sunar.
- Vücuttaki enflamasyonu azaltan defne çayı, romatizma ve romatoit artirit şikayetlerini azaltma konusunda etkilidir.
- Defne Yaprağının içerisinde kafeik asit ve rutin adı verilen maddeler bulunur bu sayede kalp sağlığını korumada önemli bir görev üstlenir.
- Defne Yaprağında mevcut olan linalool ismi verilen madde, vücuttaki stres hormonu seviyelerini azaltıp depresyon ve kaygı problemlerini azaltarak rahatlama sağlamaktadır.
Defne Yaprağı tütsüsü nasıl yakılır?
Defne Yaprağı tütsüsü hazırlamak için; 3 adet kuru Defne Yaprağını ateşte rengi değişene dek ısıtın. İstediğiniz ortamda bir tabağın içinde gün bitimine kadar tutmanız kötü enerjiyi uzaklaştıracaktır.
Defne Yaprağı çayı nasıl demlenir?
3 adet Defne Yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içerisine koyarak ağzı kapalı bir biçimde 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra Defne Yaprağı çayını sıcak olarak tüketebilirsiniz.
Karşılıksız aşkın simgesi
Defne, Yunan mitolojisinde önemli bir konumdadır. Mitolojide defneye çeşitli sembolik anlamlar yüklenmiştir. Yunan savaş tanrısı Apollon, Daphne’ye aşık olur fakat Daphne, Apollon’un aşkına karşılık vermez. Bu duruma öfkelene Apollon’un babası ve nehir tanrısı Peneus, Daphne’yi bir ağaca çevirir. Apollon da bu ağacın kendi ağacı olduğunu ilan eder. Mitolojinin karşılıksız aşkını temsil eden bu ağaç adına pek çok şiir ve şarkı yazılır.