Türk mutfaklarının vazgeçilmez tatlılarından biri haline gelen sütlaç tatlısı bu kez damla sakız aromasıyla karşımıza çıkıyor.
MALZEMELERİ
4 su bardağı süt
7 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 parça damla sakızı ya da 1 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli
HAZIRLANIŞI
Pirinci soğuk suyla yıkayın ve süzün ardından 1 su bardağı su ile, hafif lapa olana kadar haşlamaya koyun. Diğer yandan sütü ısıtmaya koyulum. Haşlanan pirinci süte ekleyerek karıştırın. Kaynayan sütten biraz alarak nişastayı karıştırın ve sürekli karıştırarak sütün içerisine koyun. Kaynamaya yakın damla sakızı, vanilya ve şeker eklyerek karıştırmaya devam edin. Kaynayınca kaselere ve ya güveç kaplarına koyup, tarçın ile süsleyerek servis edin. Şimdien afiyet olsun
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.