Acı olmayan, bol etki kırmızı biber bol miktarda C vitamini içermektedir. Hemen her bölgede yetişen kaypa biberin birçok çeşidi de bulunmaktadır. Közlenerek tüketilebilen kaypa biberin turşusu, dolması, salçası da yapılır. Bunun yanı sıra kahvaltı sofralarında veya salatalarda çiğ olarak da tüketilebilir. İşte sağlık açısından oldukça zengin olan kaypa biberin faydaları...
KIRMIZI BİBERİN (KAPYA) FAYDALARI NELERDİR?
- Damar tıkanıklıklarını önlenmesini sağlar.
- Kalp krizi riskini azaltır.
- Sindirim sistemin düzenlenmesini sağlar. Hazmı kolaylaştırır.
- İçeriğinde bulunan likopen sayesinde kanser riskini azaltır.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
- Kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar.
- Vücuttaki iltihapların iyileşmesine yardımcı olur.