Kayseri yöresinin en sevilen yemekleri arasında yer alan ve adını da bu ilimizden alan Kayseri yağlaması kendine özel yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile hazırlanıyor. En güzel, lezzetli ve pratik Kayseri yağlama malzemeleri ve tarifini öğrenmek isteyenler ise arama motorlarına yöneldi. Peki Kayseri yağlama Nasıl yapılır?
Kayseri yağlama nasıl yapılır?
Kayseri yağlaması yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde;
Hamur için:
4 su bardağı un
Tuz
Yarım paket yaş maya
Su
Harcı için:
300 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
2 adet soğan
3 adet domates
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sosu için:
Sarımsaklı yoğurt
Kayseri yağlaması tarif
Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.
20 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.
Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.
Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.
Sıvı yağ ekleyin.
Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.
Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.
Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.
Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.