Dalak büyümesi pek kendini belli etmeyen, genellikle rutin muayene sonrası meydana gelen sağlık sorunlarından biridir. Peki dalak büyümesine ne iyi gelir? Dalak büyümesi nasıl durdurulur? İşte merak edenler için dalak büyümesini sonlandıran bitkisel karışımlar…
İlk olarak dalak büyümesinden kısaca bir bahsedelim. Dalak büyümesi, bazı enfeksiyon ve hastalıklar sonrası ya da bazı tedaviler sonrası gelişebilen durumlardan biridir. Genellikle sık belirti göstermeyen dalak büyümesi durumunda nadirde olsa aşağıdaki belirtiler gözlemlenmektedir. Bu belirtiler;
-Sol üst karın bölgesinde sol omuza yayılabilen ağrı hissi
-Mide üzerine baskı yapmasından dolayı yemek yemeden ya da az yemek yedikten sonra şişkinlik hissetmek ya da kolay doymak
-Kansızlık
-Yorgunluk
-Sık görülen enfeksiyonlar
-Kolay kanama
DALAK BÜYÜMESİNİ ÖNLEYEN BİTKİSEL KARIŞIMLAR
Yukarıdaki bilgiler sonrasında birçok kişinin aklına gelen ‘peki ama dalak büyümesi nasıl durdurulur?’ sorusunu sizin için bitkisel yollarla cevapladık. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, dalak büyümesi teşhisi sonrası muhakkak doktor kontrolünde bir yol izlenmelidir. İlaçlı tedavinin gerekli olmadığı durumlarda, dalak büyümesini önlemek için bu bitkisel yollardan faydalanabilirsiniz.
Dalak büyümesi sorununuz geçici bir hal ise bitkisel olarak geçirmek için lahana ve üzümden faydalanabilirsiniz.
DALAK BÜYÜMESİNE NE İYİ GELİR?
Dalak büyümesi bitkisel yöntemlerle yapılan bazı uygulamalar etkili olabilmektedir. Fakat ilerlemiş ve ciddi hastalıklara dayanan dalak büyümesi fakat doktor kontrolünde bir tedavi ile iyileştirilebilmektedir. Bitkisel yöntemlerle ile iyileştirme yalnızca geçici olarak yaşanan dalak büyümeleri için yarar sağlayabilmektedir.
Zencefil Mucizesi
Kaynatılmış suyu bir bardakta yarım çay kaşığı zencefille karıştırın 10 dakika dinlendirin ve gün içinde 3 bardak tok karnına için.
Lahanadan Gelen Şifa
Lahananın yaprağının suyu sıkılarak 3 bardak üzüm hoşafı ile harmanlanır ve tok karnına tüketilmesi sağlanır.
Kuşkonmaz
Kaynatılmış bir su bardağına 10 gr kuşkonmaz sapı ya da kökü katılarak 10 dakika kaynatılır ve tok karnına 3 bardak tüketilir.
Kurutulmuş Gül
Kaynatılmış bir su bardağına 4 gr kurutulmuş gül katarak 10 dakika demlendirilir ve tok karnına 3 bardak soğuk şeklinde içilir.