Daha Önce Duymadınız: Kuru İncir Dolması Tarifi

Hem yemeği hem zeytinyağlısı olarak dolma herkes tarafından sevilir. Şimdi birde incirli deneyin tadına hayran kalacaksınız.

05.02.2020-11:40 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-11:22)

İncirin en önemli özelliklerinden bir tanesi kemik ve dolaylı olarak iskelet sağlığına olan faydalarıdır. İncirin en önemli özelliklerinden bir tanesi kemik ve dolaylı olarak iskelet sağlığına olan faydalarıdır.

Kuru İncir Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuru incir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 gram pirinç
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı su

 

Kuru İncir Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyun ve ısıtın. Doğradığınız soğanları tencereye aktarın ve kavurun. Kavrulan soğanların üzerine çam fıstığını ilave edip kavurmaya devam edin.

Pirinci iyice yıkayın ve süzdürün. Kavurduğunuz soğan ve fıstığın üzerine pirinçleri de ekleyip kavurma işlemine devam edin. Baharatları pirincin üzerine ilave edin. Son olarak suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kuru incirlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve incirler biraz yumuşayınca süzün.

İncirlerin alt kısmını bıçak yardımıyla açın ve çay kaşığı yardımıyla içlerini dolma iç harcıyla doldurun.

Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal