Kışın gelmesiyle beraber doğal vitamin kaynaklarımızdan da uzaklaşmış bulunuyoruz. Bu vitaminlerden biri de D vitamini. Vücudumuz ihtiyacı olan D vitaminini güneşten sağlıyor. Fakat kışın güneş olmadığından bu vitaminin eksikliğini yaşıyoruz.
Kış aylarında D vitamini eksikliğini gidermek için tüketebileceğimiz besinler:
MANTAR
Mantar içerisindeki D vitamini bakımından oldukça zengin bir besin kaynağı. Kış aylarında mümkün olduğunca sofranızdan eksik etmeyin.
TUNA BALIĞI
Eğer doymuş yağlardan uzak durmaya çalışıyorsanız, ton balığı sizin için çok iyi bir alternatif. Tuna balığı da aynı mantar gibi D vitamini bakımından çok zengin bir besin türü.
PEYNİR
Tadının güzel olmasının yanında kalsiyum ve D vitamini bakımından yeterince zengin olan peynirin en güzel yanı istediğiniz her öğün tüketebiliyor olmanız.
DANA CİĞER
Dana ciğeri yüksek doymuş yağ içerse bile kolesterolünüzün düşmesine yardım eden bir besindir. Dana ciğeri D vitamini içerisinde oldukça D vitamini içerir.
KONSERVE SARDALYA
Sardalya, D vitamini bakımından en zengin balıklardan biridir. Konserve sardalya alırken organik ve suyun içinde olmasına dikkat edin.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.