Yılmaz, vergi adaletinin sağlanması ve doğrudan vergilerin payının artırılması konusunda toplumun genel bir fikir birliği içinde olduğunu belirtti. Orta Vadeli Program çerçevesinde bu yönde adımlar attıklarını ve bu politikaları kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti.
Dolaylı vergilerin gelir düzeyi ne olursa olsun tüketim anında ödenmesi sebebiyle adaletsizlik yarattığını vurgulayan Yılmaz, doğrudan vergilerin kazanç üzerinden alınmasının daha adil bir yapı oluşturduğunu dile getirdi. Bu doğrultuda doğrudan vergilerin payının artırılmasının sosyal adalet açısından önemli olduğunu söyledi.
Yılmaz ayrıca vergi paketiyle ilgili tartışmalarda bilinçli olarak hükümete karşı tepki oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Medya ve kamuoyunun vergi politikaları hakkında doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, hükümetin vergi politikalarının geniş katılımlı bir şekilde tartışıldığını ve uygulamaya konulduğunu sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti:
"Maliye Bakanlıkları, Çalışma Bakanlıkları, İçişleri Bakanlığı bu kurumlar her zaman teknik çalışma yaparlar. Yaşanan tartışmalara göre otururlar, mutfaklarını çalıştırırlar, alternatifler üretirler. Bazen bir konuda üç tane farklı alternatif geliştirirler. Bunlar etki değerlendirmeleri yapılmadan, siyasi tercihlere konu olmadan, Meclisimizin huzuruna gelmeden sadece mutfak çalışmaları olarak kalırlar. Dolayısıyla bunlar üzerinden spekülatif haberler yapmak, sanki hükümet resmi bir teklif vermiş gibi bir tartışma yapmak kesinlikle doğru değil. Meclisimize bunlar gelip resmi bir teklif hüviyeti kazanmadan yapılan bütün tartışmalar yorumdan öteye gitmez. Dolayısıyla kafa karışıklığı oluşturmanın hiçbir anlamı yok. Genelde sosyal medyada da maalesef çok yaşıyoruz bunları, dezenformasyon dediğimiz hadiseyi. Benim vatandaşlarımıza tavsiyem şu olur. Yetkili kişi ve kurumlardan duymadıkları şeylere itibar etmesinler. Yetkili kişi ve kurumlar açıklamışlarsa eyvallah o zaman hepimiz bunun üzerinde daha detaylı konuşalım ama bir çalışma bitmeden yetkili kişiler ve kurumlar bunu paylaşmadan yapılacak dedikodu türü veya işte 'ben şunu şundan duydum' isim de vermeden 'bir yetkiliden duyduğuma göre, bir kişiden duyduğuma göre' gibi ifadelere itibar etmesinler. Yetkili kurumlara baksınlar ve nihai olarak da tabii ki Meclisimizin gündemine gelecek resmi tekliflerin ne olduğuna baksınlar."
Yurt dışına çıkış harcında henüz rakam belirlenmedi
Yılmaz, yurt dışı çıkış harcına ilişkin henüz kesin bir rakam belirlenmediğini, çalışmaların devam ettiğini, bu konuda toplumsal hassasiyetler dikkate alınarak, haklı gerekçelere dayalı istisnalar olabileceğini belirtti.
"Böyle bir şey söz konusu değil"
Vergi paketinde, kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisinin bulunduğu iddialarına ilişkin Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten 500 liranın üzerinde olan kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Onun dışında şu anki çalışmamızda böyle bir konu söz konusu değil." ifadelerinde bulundu.
Yılmaz, vergi düzenlemeleri konusunda toplumsal hassasiyetlerin dikkate alındığını ve çalışmaların bu doğrultuda sürdüğünü dile getirerek, "Vergi adaletinin yanı sıra en önemli önceliklerimizden biri kayıt dışılığın azaltılması, kayıtlılığın arttırılması, eşit düzeyde muamelenin tüm toplumsal kesimlere yayılması." dedi.