Normalleşme sürecine girilmesiyle beraber üniversitelerin açılacağı tarih de araştırılmaya başladı. Bilindiği üzere, koronavirüs önlemleri çerçevesinde üniversitelerde uzaktan eğitim devam ediyordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın akabinde öğrencilerin cevabını merakla beklediği "Üniversiteler ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 eğitim öğretim senesinde üniversitelerin açılacağı tarihi açıkladı. Peki yüz yüze eğitimde son durum ne? 2021-2022 eğitim döneminde üniversitelerin açılacağı tarih ne zaman?
Üniversite öğrencileri okullarının ne zaman açılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde üniversitelerde uzun zamandır uzaktan eğitim devam ediyor. 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme sürecinin başlamasının ardından üniversiteler açılacak mı sorusunu da beraberinde getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verilen kararları açıklarken 2021-2022 eğitim öğretim döneminde üniversitelerin açılacağı tarihi resmen açıkladı. İşte, 2021-2022 üniversiteler ne zaman açılacak konusu ile alakalı gelişmeler ve yüz yüze eğitimde son durum.
ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın akabinde normalleşme takvimi açıklamaları çerçevesinde, üniversitelerin, 2021-2022 eğitim öğretim senesi akademik takviminin 13 Eylül 2021 tarihi itibariyle başlayacağını açıklamıştı.
YÖK'TEN AŞI TALEBİ GELDİ
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına yolladığı yazıyla üniversitelerde yüz yüze eğitime geçebilmesi için yükseköğretim kurumlarında akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde eğitim gören öğrencilerin 2021'in eylül ayına kadar aşılanmalarının sona ermesini talep etti.
Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), Sağlık Bakanlığına yollanan yazıda, tüm dünya ülkeleriyle beraber Türkiye'nin de koronavirüs salgınıyla bir seneyi aşkın süredir mücadele ettiğine vurgu yaptı.
Sağlık sisteminin kuvvetli alt yapısı, başta Sağlık Bakanlığı olarak alakalı kurumların ve sağlık personellerinin fedakar bir şekilde gösterdikleri gayretleri ve etkin yönetim ile pandemiyle mücadelede ülkenin başarılı olduğunun görüldüğünün altı çizilen yazıda, bununla beraber topyekun normalleşme dönemine geçilmesinin fakat aşılanmanın yaygınlaşması ile mümkün olacağı ifade edildi.
YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bu bağlamda ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir yeri olan yükseköğretim sistemimizde, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Aksi takdirde özellikle başta sağlık olmak üzere uygulamalı eğitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir.
Buna göre, yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerimizin 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması hususunda gereğini önemle arz ederim."