Kuru maya ile hazırlanan bu tarifte patates, peynir ve maydanoz üçlüsünün muhteşem uyumu sizi de şaşırtacak. Peynir ve maydanozun ön plana çıkan tatları patatesin yumuşak yapısı ile çay saatine misafir oluyor.
MALZEMELER
Hamuru İçin
- 2 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket İnstant kuru maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Kıyılmış maydanoz
- 200 g orta yağlı beyaz peynir
- 2 haşlanmış patates
Üzeri için
Yapılışı
Kuru maya, tuz ve unu bir kapta iyice karıştırın. Geri kalan malzemelerin hepsini yoğurma kasesinde iyice karıştırın. Elde edilen karışıma kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar da yoğurma işlemini sürdürün. Hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları elde yuvarlayın. Poğaçaları yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında mayalanması için koyun. Mayalanan poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürün. Evvelden 190 derecede ısıtılmış fırında mayalı poğaçaları üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.