Çocuklarda vitamin eksikliği belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Çocuklarda dikkat kaybına yol açan vitamin eksikliğini önlemenin yolları

Vitamin eksikliği çocukların vücudunda net bir biçimde görülmektedir. Çocuklarda görülen değişimler ile işaret veren vitamin eksikliği, dikkat kaybına, el titremesine, diş kanamalarına kemik ağrılarına ve görme sorunlarına yol açmaktadır.

10.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-16:53)

Sağlıklı bir vücut ve sağlam bir psikoloji için; bedenin ihtiyaç duyduğu vitaminler düzenli bir şekilde besinlerden alınmalıdır. Aksi durumda vitamin eksikliği net bir biçimde yansımaktadır. Vitamin eksikliği nasıl anlaşılır diyenler için vitamin eksikliği belirtilerini derledik.

Vitamin eksikliği dikkat kaybına yol açıyor!

B7 Vitamini Eksikliği: Çocuğunuzda saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız üstüne bir de tırnak kırılması problemi varsa bu sinyal çocuğunuzun vücudundaki B7 vitamininin yetersiz kaldığını anlatıyordur. B7 vitamini yeterli miktarda alınmadığında vücuttaki H vitamini ismiyle bilinen biotinde azalma ortaya çıkmaktadır. Bu durum neticesinde çocukların saç köklerinde zayıflama ortaya çıkar.

K Vitamini Eksikliği: Diş eti kanamanız artıyorsa bunun nedeni K vitamini eksikliğidir. Diş fırçalarken meydana gelen diş eti kanamalarına çözüm bulmak için K vitamini yönünden zengin besinler ile beslenme programınıza dahil etmek önerilmektedir. 

D Vitamini Eksikliği: Birden bire ortaya çıkan kas ve kemik ağrıları D vitamini eksikliğinin göstergesidir. En iyi D vitamini kaynağı güneştir. Eğer çocuğunuz sürekli olarak kapalı ortamda vakit geçiriyorsa vücudunuzdaki D vitamininde azalma ortaya çıkmaktadır. D vitamini eksikliğinin en yaygın belirtileri çabuk yorulma ve kemik ağrılarıdır.

Çocuklarda dikkat eksikliği neden olur?

E vitamini eksikliği el titremesine neden oluyor

E Vitamini Eksikliği: E vitamini eksikliğinin en yaygın bulgusu el titremesidir. Çünkü bu vitaminin eksikliği kaslarda güçsüzlüğü meydana getirmektedir. Çocuğunuzun beslenme programına E vitamini açısından zengin besinleri dahil ederseniz daha dinç hissedebilir.

C Vitamini Eksikliği: Çocuğunuzun vücudunda sebepsiz morarmalar ortaya çıkıyorsa bunun sebebi c vitamini eksikliğidir.  C vitamini  vücuduna yetmediği zamanlarda kolajen üretimi gerçekleşemez bu durum da cildin direncini kaybetmesine neden olur.

Çocuklarda dikkat kaybı nasıl önlenir?

Çocuklarda dikkat kaybı nasıl önlenir?

B12 Vitamini Eksikliği: Bu vitamin eksikliğinin en yaygın belirtisi ruhen yorgunluktur. B12 vitamini eksikliği çocuklarda hafıza kaybı, dalgınlık, dikkat eksikliği ve stres olarak kendini gösterir.

B Vitamini Eksikliği: Çocuğunuzun sürekli uykusu varsa bunun nedeni B vitamini ve folik asit eksikliğidir. Eğer yeterli miktarda B vitamini ve folik asit alınmaz ise çocuk sürekli uyku hissi duyar veya bölünmüş uykular yaşar.

Çocuklarda A vitamini eksikliği neye yol açıyor?

A Vitamini Eksikliği: Gün içerisinde en çok kullandığımız organlardan biri de gözdür. Göz sağlığının yaşanması için A vitaminine ihtiyaç duyulmaktadır. A vitamini eksikliğinde çocuklarda görme bozukluğu ortaya çıkmaktadır. A vitamini ciddi oranda eksik ise kalıcı görme problemleri ortaya çıkar.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal