Çocuklarda Tırnak Yeme Nedenleri

Tırnak yeme alışkanlığı çocuklukta başlayan ve eğer tedavi edilmezse yetişkinlikte de devam eden psikolojik bir problemdir. Uzm. Dr. Mehmet Yavuz, tırnak yeme alışkanlığının altında yatan sebepleri bizlerle paylaştı.

04.02.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-11:13) Çocuklarda Tırnak Yeme Nedenleri

Tırnak yeme alışkanlığı çocuklukta başlayan ve eğer tedavi edilmezse yetişkinlikte de devam eden psikolojik bir problemdir. Uzm. Dr. Mehmet Yavuz, tırnak yeme alışkanlığının altında yatan sebepleri bizlerle paylaştı. İşte detaylar...

Uyum ve Davranış Bozukluğu

Tırnak yeme davranışı genellikle 3 yaşından itibaren ortaya çıkan uyum ve davranış bozukluğu olarak kabul edilmektedir. Tırnak yeme alışkanlığı sinirlenmeye, heyecana bağlı olabilirken, obsesif-kompulsif bozukluk sebebiyle de oluşabilmektedir.

Kız çocuklarında erkek çocuklarına göre daha fazla gözlemlenen bu davranışın sebepleri değişiklik gösterebilir. Sebepler şu şekilde sıralanabilir:

- Daha çok duygusal sorunlardan kaynaklanmaktadır.

- Tırnak yiyen çocuklarda, parmak emme, ağza farklı materyaller sokma, diş gıcırdatma gibi kaygı sorunu olduğunu gösteren başka bulgulara da gözlemlenebilir.

- Çocuklar çevrelerindeki insanları kendilerini rol model alırlar. Dolayısıyla tırnak yeme alışkanlığı çocuğun akranlarıyla oyun oynarken taklit ederek kazandığı bir davranış olabilir.

- Çocuğun hayatında onu psikolojik olarak etkileyen olaylar olabilir. Örneğin; anne babanın boşanması, annenin iş hayatına atılması, ilgi ve sevgi eksikliği, sevdiği bir kişinin hastalanması ya da kaybı sayılabilir.

- Yeni bir kardeşin dünyaya gelmesi, kardeş kıskançlığı, arkadaş ortamındaki sıkıntılar gibi stres yaratan faktörler de tırnak yemeği tetikleyebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal