Çocukları İkaz ederken nelere dikkat etmeli? Çocuklarla sağlıklı iletişim kurabilmek çok önemli çünkü onlara o minik yaşlarında doğruyu yanlışı bizler öğretebiliriz.
ÇOCUKLARI İKAZ EDERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!
Tarafların, birbirlerinin ihtiyaçlarını ve duygularını görmezden gelerek çatışma esnasında suçlama, savunma, laf sokma ve küsme davranışlarını göstermesidir. Zehirli iletişim metotlarını aileden ve çevreden otomatik olarak öğrenmişsek bir anda değiştirmek mümkün değil. Bunun için eğitimlere katılabilirsiniz, eğitimler sihirli değnek değillerdir tabii. Öğrendiklerinizi vazgeçmeden hayatınıza uygulamanız gerekiyor.
"Çocuğum hiç söz dinlemiyor" olarak ortaya çıkıyor. Aileler kendi ihtiyaçlarını ve çocuğun ihtiyaçlarını düşünmeden genel bir yol izlemeye çalışıyor ve iletişim hiç başlamadan tartışmaya dönebiliyor. Örneğin, annenin kafasında bir yemek saati var. Anne masayı hazırlıyor ve oyun oynayan çocuğunu yemek yemeye davet ediyor. Fakat çocuk oyun oynamaya devam ediyor. Anne bu kez çocuğu kucaklayıp masaya oturtuyor ve mızırdanan çocuğa zorla yemek yedirmeye çalışıyor. Çünkü bu anneye göre çocuk saatlerdir aç. Peki bundan çocuğun haberi var mı? Burada çocuğuyla iletişim kurmak isteyen anne çocuğunun aç olup olmadığını sorar, çocuk yemek istemezse acıktığında ona söylemesini ister ya da oyun oynayan çocuğunu çekip almak yerine birlikte bir süre oynuna eşlik eder ve sonra birlikte masaya geçerler. İletişimsizlik durumu sürekli karşılıklı bir inatlaşmaya ve otorite savaşına dönüşebilir. Her iki tarafta birbirine kendi dediğini yaptırmaya çalışır. Bu sonuçta kazananı olmayan bir savaşa dönüşür.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.