Hindistan cevizi sevenler için oldukça lezzetli bir kurabiye tarifi. Kakao tadıyla hindistan cevizinin karışımı akıllara kazınacak. İşte cocostar kurabiye tarifi...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
1 kahve fincanı kakao
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İÇİNE
2 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
2 çay bardağı pudra şekeri
ÜSTÜNE
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
YAPILIŞI
Un hariç, tüm hamur malzemesini bir kaba koyun ve karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur oluşturun. Ayrı bir kaba hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri koyun ve karıştırın. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alarak avucunuzda yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince bir şekilde içini açın ve iç malzemeden koyup hamuru kapatın. Olabildiğince yuvarlak kalmasına dikkat ederek, yassı olmamalarına özen gösterin. 180 derece ısıya ayarladığınız fırında kurabiyeleri pişirmeye verin. Üst için ayarladığınız malzemeleri karıştırarak pişirin ve ardından soğumasını bekleyin. Fırından çıkardığınız kurabiyelere soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleme yapın. Afiyet olsun.