Hem sunumu hem lezzeti ile sizi şaşırtacak mikado mantı tarifini daha önce denemediyseniz işte size harika bir tarif.
MİKADO MANTI TARİFİ
Malzemeler
• 3 adet yufka
• 1 adet yumurta sarısı
• Yarım kilo kıyma
Üzeri için
• 1 kase yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 demet maydanoz
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 adet tatlı kırmızı biber
• Çok az sıvı yağ
• Tuz, karabiber, kırmızı biber tozu
Hazırlanışı
1. Temiz bir tezgaha yufkaları iyice seriyoruz. Ortadan dört parçaya bölüyoruz.
2. Yufkaları uzun ve ince bir çubuğa sarıp ucunu yumurta sarısına batırarak kenara alıyoruz. Pipet çubuğu kullanabilirsiniz.
3. Tencereye 1 kaşık sıvı yağ ekleyip önceden ince ince doğradığımız soğanları alıp güzelce kavurun. Kavurduğumuz soğanların içine 1 yemek kaşığı salçamızı da ilave edip karıştırıyoruz. Ardından kıymayı ve baharatları da katıp kavurma işlemini sürdürün.
4. Kızgın yağda kızartılan yufkaları kenara alıp üstüne sarımsaklı yoğurdu ve kıyma sosunu ekleyin. Son olarak da ince kıydığımız maydanozları da ekleyip servise hazır bir hale getirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.