Mersin balığı ve uskumrunun güneşte kurutularak hazırlanması ile edilen bir yemek olan çiroz, son derece lezzetli ve sağlıklıdır. Çiroz salatası ile balık, zeytin ve dereotu ile hazırlanan bir salata türüdür. Çiroz salatası için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…
MALZEMELER
- 6 çiroz
- 1 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 dal dereotu
- 15 siyah zeytin
NASIL YAPILIR?
Çirozları yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp yüksek ateşte rengi dönünceye dek pişirin. Yanan kabuklarını temizledikten sonra kılçıklarını ayıklayın. Küçük parçalar halinde kesip çukur bir kabın içerisine alın. Sirkeyi cezveye alıp koyulaşıncaya kadar iyice kaynatın. Balıkların üzerinde gezdirerek dökün. Aha sonra kabın üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin ve ardından süzün. Çirozları servis tabağına alıp zeytinyağını üzerinde gezdirin. Kıyılmış dereotu ve zeytinle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!