Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Çin Usulü kızarmış pilav tarifini sizinle paylaştık. Böylece misafirlerinize sunabileceğiniz bir tarifiniz olabilir.
MALZEMELER
600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan Tuz
NASIL YAPILIR?
Pirinci tencereye koyup üzerini kapacak kadar su katın. Diri kalacak biçimde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kesin. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı katarak kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi farklı bir kasede çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma katın. Demlendirdiğiniz pilavı da katıp birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil bölümlerini incecik kıyıp pilava katın ve ateşten alın. Sıcak şekilde servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.