Özellikle çay sohbetlerinizin yanında keyifle yiyeceğiniz çilekli yıldız milföy damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Peki, çilekli yıldız milföy nasıl yapılır? İşte detaylar...
MALZEMELER
Krema için
- 4 yumurta sarısı
- 5 kahve fincanı pudraşeker
- 2 kahve fincanı patates nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
- 1 su bardağı krema
- Birkaç çilek
NASIL YAPILIR?
Milföy hamurlarını yan yana ve hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Merdane ile incelterek birleşmelerini sağlayın. Hamurdan ince olacak şekilde yıldız şeklinde 3 hamur kesin. Milföyleri yağlanmış ve unlanmış tepsiye yan yana yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin. Izgara üzerine alıp soğumaya bırakın. Derin bir kabın içerisine yumurtayı kırın ve üzerine şekeri ilave ederek köpük oluncaya kadar çırpın. Elenmiş nişastayı ekleyip topaksız bir karışım elde edinceye dek çırpma işlemine devam edin. Vanilya, zencefil ve Hindistan cevizini ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra karıştırmaya devam ederek soğutun. Kremayı başka bir kapta katılaşıncaya kadar mikserle çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin ve 2-3 dakika daha çırpın. Milföylerden birini servis tabağına alıp üzerine kremanın yarısını yayın. 2. dilimi ekleyip kalan kremanın üçte ikisini yayın. Üzerine üçüncü milföyü yerleştirip kalan kremayı da yayın. Daha sonra doğranmış çileklerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…