Çayın yanına hem hafif hem de son derece lezzetli bir kek tarifine ne dersiniz? Çilek ile tatlandırdığımız bu tarifi siz kakao ile de hazırlayabilirsiniz. Peki, tepsi keki nasıl yapılır? Detaylar haberimizin içeriğinde...
MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- Çilek dilimleri
- Çilek sosu
NASIL YAPILIR?
Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave edin. Köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağıda ekleyip çırpma işlemine devam edin. Karbonat, kabartma tozu ve unu elekten geçirdikten sonra karışıma ilave edin. Kek harcınız yoğun bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız kek harcını, yağladığınız tepsinin içerisine dökün. Keki, 170 dereceli fırında 35 dakika boyunca pişirin. Çıkarttığınız zaman üzerine çatal ile delikler açın ve çilek sosunu üzerinde gezdirin. Bu işlemin ardından soğuması için 15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra üzerine hazır krem şanti dökün ve her köşesine yayın. Çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın ve kekinizi süsleyin. İşte bu kadar! Afiyet olsun...